Aan het laden...

 

Stobbenkamp 2, 7631 CP Ootmarsum

Volg mij op social media

Geldtekort door de coronacrisis, wat nu?

16 juni 2020by Renate Veger0

Veel ondernemers komen geld tekort en vrezen voor het voortbestaan van hun bedrijf. Wat kunt je nu doen als je een tijdelijk tekort aan geld heeft?

Hieronder een 5 stappenplan. Door de coronacrisis worden ondernemers geconfronteerd met een dreigend tekort aan liquiditeit. Wat kunt je doen om een dreigend liquiditeitstekort het hoofd te bieden? Een stappenplan helpt je op weg. Wat kunt je zelf zoal aanpakken?

  1. Ga aan de slag met jew werkkapitaal.Debiteuren en voorraden zijn echte liquiditeitsslurpers. Ga daarom achter je debiteuren aan en bouw je voorraden af als het even kan. Zet debiteuren en voorraden dus zo snel mogelijk om in cash.
  2. Benut de hulp van de overheid.De overheid heeft meerdere regelingen in het leven geroepen. De belangrijkste zijn de NOW-regeling voor ondernemers met personeel die door de coronacrisis in de problemen zijn gekomen en voor eenmanszaken en zzp’ers is er de Tozo. Nu de crisis langer duurt dan voorzien, zal de overheid op korte termijn nieuwe en aanvullende regelingen bekendmaken om ondernemers te helpen. Tip.Je kunt dit jaar gratis professionele coaching krijgen, wanneer je in zwaar weer zit ( https://www.ondernemersklankbord.nl ).
  3. Vraag uitstel van betaling aan.Voor alle belastingbetalingen kunt je drie maanden uitstel van betaling krijgen. Hierdoor houdt je geld in kas om aan andere verplichtingen te voldoen.
  4. Kijk naar aanvullende financiering.Er zijn intussen meerdere mogelijkheden om een externe financiering aan te trekken. Benut deze als het echt niet anders kan. Je hebt de keuze uit:
  • de BMKB-C regeling;
  • de Kleine Kredieten Corona garantieregeling;
  • het corona-overbruggingskrediet van Qredits.

 

  1. Leen bij familie, vrienden of kennissen. Een lening bij familie, vrienden of kennissen is de laatste stap die je kunt overwegen als je geld tekortkomt. Bedenk daarbij dat wanneer je het geld uiteindelijk niet kunt terugbetalen, persoonlijke verhoudingen op scherp kunnen komen te staan. Je onderneming moet wel gezond zijn, willen financiers vertrouwen in je hebben en houden om je door de crisis te helpen.

Gelukkig kunt je zelf het nodige doen. Manage je werkkapitaal en maak gebruik van de overheidsregelingen. Volg het stappenplan. Kijk wel kritisch naar geld lenen.

 

Renate Veger

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Adres

Stobbenkamp 2, 7631CP Ootmarsum

Social Media

Contact

Locatie
Stobbenkamp 2, 7631CP Ootmarsum
Stobbenkamp 2, 7631CP Ootmarsum
Social Media